Smycka med mossa, löv och bär

14 september 2014

Ta tillvara höstens färgprakt och smycka med naturens material.

Hitta

Otto Salomons väg 16 , Floda

Tid: Sön 14 sep kl. 10-17
Kursledare: Marion Larsson, slöjdare, Hålta
Avgift: 930 kr, materialkostnad 100 kr om deltagare tar med eget material, annars 200 kr.
Plats: Slöjdseminariet

För mer information ring Ann Hammarberg, Slöjd i väst 0706-62 68 01

Anmäl dig till SV Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 eller
epost: lerum[a]sv.se

Smycka med material direkt från naturen

Hösten ger oss möjlighet att samla mossor, bär och löv och av materialet tillverkar du mosskuddar, kransar av varierande slag, lövrosor, hjärtan, bollar och annat grant.

Marion (tv) guidar i olika tekniker för att smycka med höstens material

Marion Larsson fyller rummet med höstens rekvisita av gröna, röda, orange nyanser – naturens egna färger. Hon kan konsten att kombinera löv, bär och mossa med lite textil eller papper – det gör det där lilla extra och blir pricken över i.
Du lär dig ett flertal tekniker för att tillverka smycken till fest eller vardagsfint, dekorationer som passar både inom- och utomhus. Vi frossar i höstens alla färger och dofter.

Naturens färger i många nyanser

Marion Larsson är slöjdaren och korgmakaren som arbetar mångsidigt i en rad olika material, både trä, textil och förgängligt, som på den här kursen. 2012 fick hon utmärkelsen Mästerslöjdare i samband med Svenska Hemslöjdsföreningarnas 100-årsjubileum.
Marion håller också kurserna Gräskronor och girlanger och Julspira.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lunch – vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras på Mellannääs hos Nääs Konsthantverk. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.