Slöjden börjar i skogen - fortsättningskurs

5-6 april + 20-21 september + 6-7 december 2014

Utbildningen utgår från trädet i skogen och vänder sig till dig som vill utveckla ditt slöjdande till näring eller delförsörjning.

Litet väggskåp

Tid: Tre helger; 5-6 april + 20-21 sep + 6-7 dec kl. 10-17
Kursledare: Knut Östgård, slöjdare, Lerum
Avgift: 4.050 kr, materialkostnad 300 kr.
Materialkostnad för smidesarbeten tillkommer.
Plats: Slöjdseminariet

För mer information ring hemslöjdskonsulent Thomas Lööf 0706-62 68 03

Se kursprogrammet för mer info om Nääs och boende

Anmäl dig till SV Lerum
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 eller
epost: lerum[a]sv.se

Slöjden börjar i skogen - utbildning i tre delar

Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper inom täljning i form av grundkunskaper i att slöjda med skärande verktyg. Du kan ha gått Slöjden börjar i skogen – grund, men det är inte ett krav om du besitter ovanstående förkunskaper.

Knut Östgård lär dig alla olika moment som behövs för att tillverka ett väggskåp.
Vid utbildningens tre tillfällen får du tillämpa sinkning, gradning, tappning och pluggning. Du handhyvlar materialet, nothyvlar och profilskär. Formgivning och enkel mönsterskärning ingår och du får en förevisning i slipning och vård av verktyg.
Du får tillfälle att träffa en smed och kan beställa handsmidda beslag till ditt väggskåp, detaljer som ger ett intressant uttryck till skåpet.
Stor vikt läggs på att mellan teknikträffarna praktisera hemma. För att väggskåpet skall hinna bli färdigt i tid krävs att man lägger tid på hemuppgifterna – handledaren vill trycka på att detta är mycket väsentligt.
Du väljer själv storlek och utseende på ditt skåp – ta med en enkel skiss till första kurstillfället. Efter en genomgång av skissen gör du en ritning med måtten utsatta. Utifrån ritningen bygger du sedan skåpet.
Det finns verktyg att låna och eventuellt köpa. Du får också förslag på bra verktyg och var de kan inhandlas.

Tag med till kursen: Skiss på väggskåpet, handhyvel, japansåg, sinksåg eller liknande, 8 och 15 mm stämjärn, slöjdkniv, linjal, bra blyertspenna och suddgummi.

Knut Östgård är slöjdare och täljentusiast med ett mycket brett kunnande. Han har bl.a initierat utbildningen Slöjden börjar i skogen och håller i år även kurserna Skärpa verktyg och Slöjda textila redskap.

Äta
I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lunch – vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras på Mellannääs hos Nääs Konsthantverk. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.