Växtstöd och levande träd

29 mars 2015

Med olika sorters ekologiskt odlad pil flätar du en växtkon eller andra typer av flätade växtstöd/klätterstöd till trädgård och balkong.

Hitta

Otto Salomons väg 16 , Floda

Tid: söndag 29 mars kl 10-17
Kursledare: Christian Erlandsson, slöjdare, Brastad
Avgift: 1 075 kr, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
Anmälan
Tel 0302-158 58
Epost: lerum@sv.se

För mer information om kursinnehåll
Thomas Lööf 0706-62 68 03

Fläta växtkon och levande träd

Lär dig grunderna i trädgårdsflätning med pil. Med olika sorters ekologiskt odlad pil flätar du en växtkon eller andra typer av flätade växtstöd /klätterstöd till trädgård och balkong. Användbart och dekorativt för odling och uterum.

Christian Erlandsson är pilinspiratören som guidar dig bland pilsorterna, de olika nyanserna kan kombineras till ett effektfullt färgspel. Efter genomgång av grundteknikerna har du kunskaper att fläta en rad olika föremål i din utemiljö; levande staket, naturstaket flätat runt granstörar, kompostkorg och vindskydd.

Fläta i pil - koner, växtstöd, levande träd

Du får också kunskap i tekniken att fläta ett levande träd – ett blickfång som ger karaktär till din utemiljö. Du får tillämpa olika flättekniker som rep- och korgtekniker, och får kunskap om materialets egenskaper. Ditt färdiga träd vattenslår du vid hemkomst och efter en vecka planteras det i en frosttålig kruka eller direkt i marken. Vi arbetar utomhus vid Slöjdseminariet, men har också tillgång till lokal inomhus.

Christian Erlandsson är utbildad hos korgmakare i Danmark och arbetar sedan tretton år med pilflätning. Han är återkommande utställare på bl.a Nordiska Trädgårdar och trädgårdsmässan på Liseberg. Se www.pilanlaggning.se för mer inspiration!

Äta
I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.