Lådbil - barn & vuxna

18-19 april 2015

En kurs för hela familjen. Bygg en lådbil med slöjdade detaljer tillsammans.

Hitta

Otto Salomons väg 16 , Floda

Tid: Lördag och söndag 18-19 april kl. 10-17
Kursledare: David Nygård, slöjdare och pedagog, Hemsjö
Avgift: 1 570 kr / familj, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
Anmälan
Tel 0302-158 58
Epost: lerum@sv.se

För mer information om kursinnehållet
Ann Hammarberg, Slöjd i Väst
0706-62 68 01

Bygg en lådbil på Nääs

Lådbilsäsongen står för dörren, snön har smält och en härlig tid för utelek närmar sig. Vik en helg tillsammans med ett eller flera barn, kanske hela familjen och tillverka en lådbil.

Fem familjer får chansen att konstruera, mäta, såga, borra, spika och slöjda en lådbil under ledning av David Nygård, pedagog och slöjdare. Det blir en hel del snickrande men tanken är också att bilen skall få slöjdade detaljer, dem täljer vi i färskt trä, kanske blir det något flätat. Allt material - trä, hjul, skruv, färskt trä, sly mm - finns på plats, det köper ni av handledaren.

Slöjda detaljer till din lådbil

Om vädret är fint kan vi passa på att göra vissa moment utomhus, annars finns tillgång till Långa Salen på Slöjdseminariet.
När bilarna är färdiga provar vi dem i någon lämplig gräsbacke i närheten och de yngsta får uppleva fartens tjusning.

Gör en lådbil tillsammans, fika, slöjda, trivs 

Presentation av handledaren: David Nygård bor med sin familj på en liten gård i Hemsjö utanför Alingsås. Gården drivs delvis med traditionella metoder, typ lieslåtter och ”rena hästkrafter”. Med intresse för självhushåll och bevarandet av gamla kunskaper har han även kommit att ägna sig en del åt hemslöjd i olika former. David arbetar framförallt med att tillverka praktiska föremål med enkla metoder, de material han oftast använder är ull och trä, med betoning på det senare. Läs artikeln om David i Till Handa nr 1-14.

David håller också kursen Tälj tillsammans – barn & vuxna 23-24 juni samt en endagskurs 25 juni, Tälj tillsammans - barn & vuxna.

Äta
I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.