Tälj tillsammans - barn och vuxna 1 dag

25 juni 2015

Endagskurs där du lär dig använda täljkniven på rätt sätt och täljer i färskt trä.

Hitta

Otto Salomons väg 16 , Floda

Tid: tor 25 juni,
kl 10-16
Kursledare: David Fredriksson Nygård, pedagog och slöjdare, Hemsjö
Avgift: 1 vuxen + 1 barn 860 kr, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
Anmälan
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

För mer information om kursinnehållet
Ann Hammarberg, Slöjd i Väst
0706-62 68 01

Tälj tillsammans - barn och vuxna

Tälj tillsammans en dag på Nääs. Det är spännande och bra att kunna hantera en täljkniv på rätt sätt. Du får lära dig grunderna i att tälja i färskt trä och får göra föremål du har användning för. Det kan tex vara ett spel eller en väggkrok att ha i sitt rum. Förutom den vanliga kniven kan du också prova att tälja på en täljhäst, med en bandkniv. Det går lätt och smidigt och är roligt att prova på.

Vi täljer tillsammans på Slöjdseminariet

Slöjdseminariet ligger vid skogens kant så vi har nära till materialet och är det bra väder sitter vi utomhus och täljer. Ta med badkläder så kan du avsluta dagen med ett dopp i sjön.

Kursledaren David Fredriksson Nygård bor med sin familj på en liten gård i Hemsjö utanför Alingsås. Gården drivs delvis med traditionella metoder, typ lieslåtter och ”rena hästkrafter”. Med intresse för självhushåll och bevarandet av gamla kunskaper har han även kommit att ägna sig en del åt hemslöjd i olika former. David arbetar framförallt med att tillverka praktiska föremål med enkla metoder, de material han oftast använder är ull och trä, med betoning på det senare. Läs artikeln om David i Till Handa nr 1-14.

Tips: 18-19 april håller David en kurs i tillverkning av en lådbil med slöjdade detaljer, också för barn och vuxna tillsammans.

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te/saft och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras på Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.