Tälj tillsammans - barn och vuxna 2 dagar

23-24 juni 2015

Tälj tillsammans. Du får lära dig att använda kniven rätt och tälja roliga och fantasifulla föremål.

Hitta

Otto Salomons väg 16 , Floda

Tid: Tis & ons 23-24 juni kl. 10-16 obs tiden
Kursledare: David Fredriksson Nygård, slöjdare och pedagog, Hemsjö
Avgift: 1 450 kr, materialkostnad tillkommer med 100 kr
Plats: Slöjdseminariet, Långa Salen

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 

Anmälan
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

För mer information om kursinnehållet
Ann Hammarberg, Slöjd i Väst
0706-62 68 01

Kom och tälj tillsammans barn och vuxna!

Du får lära dig att använda kniven rätt och tälja roliga och fantasifulla föremål. Vi utgår från det färska materialet där trädets egenskaper och form avgör slutresultatet. Med kunnig ledare får barnen lära sig att tälja i färskt trä med bra redskap och verktyg. Vi provar bl.a att använda täljhäst och bandkniv.

Barn och vuxna täljer tillsammans

Skogen och materialet har vi nära till och vid bra väder arbetar vi utomhus. Du får inspirerande utmaningar, god hjälp på vägen och utvecklar din färdighet allt eftersom. Vi täljer spel, figurer och lekredskap, som vi också spelar med på gräsmattan utanför Slöjdseminariet.
Badplatsen ligger bara ett stenkast bort och den som vill hinner med ett dopp under lunchrasten.

Vid fint väder täljer vi utomhus vid Slöjdseminariet

Kursledaren David Fredriksson Nygård bor med sin familj på en liten gård i Hemsjö utanför Alingsås. Gården drivs delvis med traditionella metoder, typ lieslåtter och ”rena hästkrafter”. Med intresse för självhushåll och bevarandet av gamla kunskaper har han även kommit att ägna sig en del åt hemslöjd i olika former. David arbetar framförallt med att tillverka praktiska föremål med enkla metoder, de material han oftast använder är ull och trä, med betoning på det senare. Läs artikeln om David i Till Handa nr 1-14.

Tips: 18-19 april håller David en kurs i tillverkning av en lådbil med slöjdade detaljer, också för barn och vuxna tillsammans.

Äta
I kursavgiften ingår välkomstfika och lunch – soppa med bröd och kaffe. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.